Τι είναι η Αισθητική;
Το τμήμα Αισθητικής του ΙΙΕΚ Ιπποκράτειος είναι η συνέχεια της μεγαλύτερης σχολής αισθητικής που ιδρύθηκε το 1979 στην Αθήνα με την προσωνυμία τότε Σχολές Μπόνα (bona). Οι σχολές bona άλλαξαν τα δεδομένα στο χώρο φέρνοντας από τη Γαλλία και την Ιταλία νέες μεθόδους διδασκαλίας, μοναδικής βιβλιογραφίας, νέες τεχνικές εμπλουτίζοντας το διδακτικό προσωπικό με τους πλέον έγκυρους και καταξιωμένους επιστήμονες, δημιουργώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κέντρο επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Το κέντρο αυτό στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε γραφείο επαγγελματικής υποστήριξης του ΙΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ έχοντας επί 28 χρόνια συνεχείς επαφές με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ομορφιάς σε όλη την Ελλάδα τροφοδοτώντας με αποφοίτους της.
Το 1993 δημιουργήθηκαν τα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ Αισθητικής και λειτούργησαν με πρόγραμμα σπουδών που κατέθεσε η πρόεδρος του εκπαιδευτικού ομίλου Ιπποκράτειος κ. Μαργαρίτα Μπόνα με το οποίο λειτούργησαν αργότερα άλλα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Το πρόγραμμα σπουδών Αισθητικής βασίστηκε στην τεχνογνωσία και στην συσσωρευμένη εμπειρία της μεγαλύτερης σχολής Αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, διατροφής, φυσικοθεραπείας κ.α. των σχολών bona που φυσικά λειτουργούσαν από το 1978.

Αρμοδιότητες Διπλωματούχου Αισθητικού

 • Φροντίζει για την διατήρηση ή τη βελτίωση της εμφάνισης και της φυσικής κατάστασης του προσώπου και του σώματος με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας
 • Εντοπίζει τα αισθητικά προβλήματα του δέρματος του προσώπου και του σώματος προσδιορίζοντας την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή
 • Περιποιείται το δέρμα με χημικά παρασκευάσματα (λοσιόν, κρέμες κλπ)
 • Μακιγιάρει

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ μπορούν αποκτώντας το δίπλωμα Αισθητικής Ποδολογίας να κάνουν το δικό τους Ινστιτούτο. Μόνο στον Εκπαιδευτικό μας Όμιλο μπορείτε να πάρετε ταυτόχρονα το Ανώτερο Εθνικό Δίπλωμα Αγγλίας στην Αισθητική.

Πρωτοπόρος πάντα στον τομέα της Αισθητικής ίδρυσε το σεμιναριακό τμήμα Spa Therapy του οποίου η πιστοποίηση είναι από το Cambridge Regional College.την οποία αποκτούν όλοι οι απόφοιτοι του τμήματος Αισθητικής κάνοντας την πρακτική τους άσκηση στα μεγαλύτερα Ινστιτούτα και Resort που συνεργάζεται σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Το μοναδικό Κολέγιο Αισθητικής στην Ελλάδα με Ανώτερο Εθνικό Δίπλωμα Αγγλίας από το Cambridge Regional College.

Δίπλωμα Αισθητική

Οι απόφοιτοι αποκτούν πιστοποιημένο Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητάς τους το οποίο είναι απαραίτητο για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Το δίπλωμα είναι ισότιμο του Δημοσίου τόσο της Ελλάδας όσο και όλων των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απονέμεται από το Υπουργείο Παιδείας μετά από Εξετάσεις που διενεργεί ο ΕΟΠΠΕΠ και είναι απαραίτητο προσόν για διορισμό στο δημόσιο τομέα (Π.Δ. 50 ΦΕΚ 39, 5/3/2001).

Δικαιολογητικά Εγγραφής για υπήκοους Ευρωπαϊκής ένωσης:

 1. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ)
 2. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ)
 3. ΕΞΙ (6) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ έγχρωμες
 4. Α.Φ.Μ. υπόχρεου φορολογικής δήλωσης
 5. Α.Μ.Κ.Α. σπουδαστή

Δικαιολογητικά Εγγραφής για υπήκοους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ. Αλβανία, Ρωσία)

 1. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ)
 2. ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ + ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ)
 3. ΕΞΙ (6) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ έγχρωμες
 4. Βεβαίωση Ελληνομάθειας (δεν απαιτείται αν υπάρχει απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου)
 5. Α.Φ.Μ. υπόχρεου φορολογικής δήλωσης
 6. Α.Μ.Κ.Α. σπουδαστή

Αναλυτικές Πληροφορίες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΑΝΑΤΟΜΙΑ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ
Μαθήματα ΑισθητικήΗ Φυσιολογία εξετάζει όλες τις λειτουργίες των οργάνων του ανθρώπινου σώματος όπως: λειτουργία των κυττάρων, των ιστών, των οργανικών συστημάτων και είναι απαραίτητη για την καλύτερη κατανόηση του αντικειμένου με το οποίο θα ασχοληθούν.

ΝΟΣΟΛΟΓΙΑ
Βασικές γνώσεις νοσολογίας ώστε ο σπουδαστής να γνωρίσει τις διάφορες παθήσεις του οργανισμού. Επίσης θα μπορεί να προφυλαχτεί και να προφυλάξει την πελατεία του από επικίνδυνες νόσους που κυκλοφορούν στον αιώνα μας.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Σκοπός του μαθήματος είναι να αποκτήσουν οι σπουδαστές τις απαραίτητες γνώσεις για τις στοιχειώδεις ασθένειες του δέρματος, σε σχέση με την ειδικότητα της Αισθητικής και γενικές γνώσεις για τις δερματοπάθειες που συναντά η Αισθητικός κατά την άσκηση του επαγγέλματός της.

ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ
Μαθήματα ΑισθητικήΤο μάθημα έχει θεωρητική διδασκαλία. Στόχος του μαθήματος είναι να αποκτήσουν οι σπουδαστές τις βασικές γνώσεις της χημείας και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των καλλυντικών, τη σύσταση των καλλυντικών, καθώς και τις επιδράσεις αυτών στο δέρμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ
Οι σπουδαστές γνωρίζουν τα είδη ρευμάτων απαραίτητα για την άσκηση του επαγγέλματος τους, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης εξοικείωση προς τους τύπους και τις ποικίλες χρήσεις αυτών, καθώς και με την επαφή των ηλεκτρικών συσκευών που θα χειριστούν (Υπέρηχοι, Laser, Παλμικό φως)

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Το μάθημα αυτό δίνει τη γνώση, στους σπουδαστές, της δεοντολογίας που πρέπει να διέπει κάθε σωστό επαγγελματία. Η υγιής κοινωνία έχει ανάγκη από ψυχικά υγιείς ανθρώπους για να οικοδομήσουν το κύτταρο της, την οικογένεια. Η ψυχολογία μπορεί να το επιτύχει αυτό και να βοηθήσει τους σπουδαστές να εξελιχθούν. Θα μάθουν τον εσωτερικό κόσμο του Ανθρώπου, την σωστή επικοινωνία με τους πελάτες και τους συναδέλφους καθώς και την σωστή τοποθέτηση τους, απέναντι στο επάγγελμά τους και τους πελάτες τους.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ
Οι σπουδαστές γνωρίζουν για τα θρεπτικά συστατικά που αποτελούν την τροφή μας, τον σωστό τρόπο διατροφής ο οποίος είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία των οργάνων του σώματος και την διατήρηση της καλής υγείας.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ – ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
Οι σπουδαστές αποκτούν την απαραίτητη γνώση και ικανότητα συνεργασίας με ιατρικές ειδικότητες: Ενδοκρινολογία, Πλαστική χειρουργική, Γυναικολογία

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ – MARKETING
Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι σπουδαστές την καλή οργάνωση του καταστήματος και τις λειτουργίες και χρησιμότητες του marketing για να πετύχουν τους στόχους της επιχείρησης, γιατί σε μία οργανωμένη επιχείρηση το marketing βοηθά στη σωστή εφαρμογή των επιχειρηματικών προγραμμάτων και στην ανάπτυξη της.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Τα ατυχήματα στον εργασιακό χώρο πάντα συμβαίνουν. Με το μάθημα αυτό οι σπουδαστές θα μάθουν να αντιμετωπίζουν τους τραυματισμούς ή ότι άλλο συμβεί που χρειάζεται τις πρώτες βοήθειες που πολλές φορές σώζουν ζωές, αλλά είναι χρήσιμο και στην ιδιωτική τους ζωή. Επίσης θα δώσει στους σπουδαστές τις γνώσεις για τον εξοπλισμό και την υγιεινή του εργασιακού χώρου, την πρόληψη των ατυχημάτων καθώς και την γνώση των επαγγελματικών ασθενειών (π.χ. λιποθυμία, εγκαύματα, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, δηλητηριάσεις).

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – SPA
Μαθήματα ΑισθητικήΕίναι μέθοδοι οι οποίες αναφέρονται στην εποχή του Ιπποκράτη και είναι πολύ χρήσιμες στην σημερινή εποχή του άγχους. (χρωματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, θαλασσοθεραπεία,δεινόλουτρα,τεχνητή βροχή) Το ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ συνεργάζεται με 205 spa-κέντρα ευεξίας στην Ελλάδα & το εξωτερικό.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
Το κύριο μάθημα της ειδικότητας, με το οποίο οι σπουδαστές θα γνωρίσουν τους τύπους δέρματος και τις διάφορες θεραπείες προσώπου και σώματος, τα καλλυντικά περιποίησης του προσώπου και σώματος, την σειρά τοποθέτησης τους και τις ευεργετικές ιδιότητες τους. Ανάλυση δέρματος (τύποι), απλός καθαρισμός (γαλάκτωμα – λοσιόν), βαθύς καθαρισμός, μάλαξη προσώπου, μάλαξη σώματος, μάσκες (ενδείξεις – αντενδείξεις), Peelings, θεραπείες κυτταρίτιδας.

ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Μαθήματα ΑισθητικήΑπαραίτητη η γνώση των χρωμάτων και η σύνθεση αυτών για το μακιγιάζ και την χρωματοθεραπεία (Βασικά χρώματα – θερμά – ψυχρά – ουδέτερα).

ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Μαθήματα ΑισθητικήΝτεμακιγιάζ, Φον-ντε-τεν και διορθώσεις με αυτό (φωτοσκίαση), Πρωινό-Απογευματινό-Βραδινό μακιγιάζ, Μακιγιάζ Μπαλέτου, Μακιγιάζ Φωτογραφίας, Μακιγιάζ Τηλεόρασης-Κινηματογράφου-Θεάτρου, Μακιγιάζ Νύφης, Σουρεαλιστικό μακιγιάζ – φανταστικό (Κλόουν, Νεράιδα, Μάγισσα), Φυλετικό μακιγιάζ (Ινδής – Ινδού, Νέγρας – Νέγρου, Αιγύπτιας – Αιγυπτίου, Κινέζας – Κινέζου), special effe (μαυρισμένα μάτια, εγκαύματα, κόψιμο, μώλωπες, ελιές).

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
Οι σπουδαστές θα γνωρίσουν τους τρόπους απαλλαγής της τρίχας με διάφορα σκευάσματα, προσωρινά και με ηλεκτρικό ρεύμα μόνιμα του περιττού τριχώματος, από σημεία του σώματος που είναι ανεπιθύμητο (κερί, βελόνα, Laser, Παλμικό φως).

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΚΡΩΝ – ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΝΥΧΙΩΝ
Οι σπουδαστές αποκτούν τις γνώσεις που χρειάζονται για να καταστούν ικανοί ν’ αποκαθιστούν και διατηρούν την υγεία στα νύχια ποδιών και χεριών. Επίσης, μαθαίνουν προσθετική νυχιών για καλαισθητικούς και λόγους υγιεινής.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Μαθήματα ΑισθητικήΟι σπουδαστές θα μάθουν την Ασφάλεια των ασκήσεων, τα διάφορα είδη γυμναστικής, τα όργανα γυμναστικής & τα προγράμματα καταπολέμησης παχυσαρκίας και κυτταρίτιδας.

 

ΤΑΤΟΟ ΜΕ ΧΕΝΑ
Μάθημα ειδικότητας για την γνώση και εφαρμογή στο πρόσωπο και το σώμα διακοσμητικού ΤΑΤΟΟ με φυσική Χένα.

ΑΓΓΛΙΚΑ – Η/Υ: προαιρετικά

ΠΑΡΟΧΕΣ - ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Βιβλία σε ψηφιακή μορφή (ΔΩΡΕΑΝ)
  • Δυνατότητα απόκτησης πανεπιστημιακού τίτλου bachelor από το ΑΤΤΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ (μέλος του Εκπ. Ομίλου ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ) και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
  • Γραφείο Επαγγελματικής Υποστήριξης
  • Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών (ΔΩΡΕΑΝ)
  • Διδασκαλία των προγραμμάτων Η/Υ (ΔΩΡΕΑΝ)
  • Επιμορφωτικά σεμινάρια, ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια σε όλη την διάρκεια των σπουδών (ΔΩΡΕΑΝ)
  • Ανοίξαμε τον δρόμο στην εθελοντική συμμετοχή στα προγράμματα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας
  • Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης
  • Εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό
  • Αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις
  • Αναβολή στράτευσης, για όσο χρόνο διαρκούν οι σπουδές.
  • Οι σπουδαστές διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής τους στον ασφαλιστικό φορέα των γονέων, τόσο για την περίθαλψη όσο και για τα οικογενειακά επιδόματα κ.λ.π.
  • Παροχή βεβαιώσεων που απαιτούνται για την εφορία ή άλλους φορείς χρηματοοικονομικής φύσεως.
  • Δελτίο μειωμένου εισιτηρίου (Πάσο)

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ. καθορίζεται ο ετήσιος αριθμός των αποφοίτων των ΙΕΚ των οποίων η πρακτική άσκηση θα επιδοτείται από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Η επιλογή των επιδοτούμενων γίνεται με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΠΕΠ. μετά από γνώμη τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής. Για την επιλογή συνεκτιμώνται τα παρακάτω κριτήρια:

  • οικονομική κατάσταση ασκούμενου
  • οικογενειακή κατάσταση (πολυτεκνία)
  • κτήση κάρτας ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Το ποσό της επιδότησης της πρακτικής άσκησης των ασκούμενων ανέρχεται στο ποσό των 800 € κατ’εξάμηνο. Η επιδότηση χορηγείται στον ασκούμενο μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής του, αφού εγκριθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ της ειδικότητας αυτής, εκπαιδεύονται σε εργαστήρια τα οποία είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα όργανα και συσκευές.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Το ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μέριμνας, καθιέρωσε Κανονισμό Υποτροφιών για τους καταρτιζομένους (για κάθε εξάμηνο) προκειμένου να συνδράμει τους κοινωνικά ασθενέστερους και να συμβάλει στη δημιουργία κινήτρων και στην καλλιέργεια της άμιλλας μεταξύ των καταρτιζομένων.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο ΙΕΚ πραγματοποιούνται εξειδικευμένα σεμινάρια κοσμετολογίας από μεγάλες εταιρείες όπως η .J. Armand, σεμινάρια για μακιγιάζ νύφης από την Κryolan, διατροφής και άσκησης, ιατρικής αισθητικής και αποκατάστασης από πλαστικούς χειρουργούς, αρωματοθεραπείας από την εταιρεία Jurligue, δερματολογίας, επιδείξεις μηχανημάτων laser, σεμινάρια ρεφλεξολογίας, διαιτολογίας καθώς και σεμινάρια χειρισμού μηχανημάτων αισθητικής. Με τον τρόπο αυτό ο φοιτητής αποκτά ολοκληρωμένες γνώσεις της ειδικότητας, εξειδίκευση στις εναλλακτικές θεραπείες και εργάζεται με επαγγελματισμό. Μαθαίνει όλα τα νέα καλλυντικά φυτικής προέλευσης και τις νέες μεθόδους εφαρμογών ομορφιάς και θεραπείες, συνεργάζεται με καταξιωμένα στελέχη επωνύμων κέντρων αισθητικής φροντίδας και λαμβάνει μέρος σε διεθνή συνέδρια αισθητικής κατοχυρώνοντας παράλληλα τα δικαιώματα του επαγγελματία αισθητικού.

Διάλεξη Ρεφλεξολογίας
Σεμινάρια ΑισθητικήΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου διάλεξη Ρεφλεξολογίας. Την διάλεξη την παρακολούθησαν απουδαστές /σπουδάστριες της ειδικότητας Κινησιοθεραπείας & Αισθητικής.

Εισηγήτρια ήταν η κα Καστρινέλλη – Ρεφλεξολόγος.

Σεμινάριο Δερματολογίας
Σεμινάρια ΑισθητικήΣτις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σεμινάριο Δερματολογίας.
Το σεμινάριο το παρακολούθησαν σπουδάστριες της ειδικότητας Αισθητικής. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κος Παναγιωτόπουλος Αντώνης – Δερματολόγος.

Σεμινάριο Διαιτολογίας
Σεμινάρια ΑισθητικήΣτις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ιπποκράτειος, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Διαιτολογίας και έγινε παρουσίαση διαιτολογικών μηχανημάτων. Στο σεμινάριο συμμετείχαν σπουδαστές – σπουδάστριες των ειδικοτήτων Διαιτολογίας και Αισθητικής.

Σεμινάριο Ιατρικής Αισθητικής
Σεμινάρια ΑισθητικήΤο σεμινάριο ιατρικής αισθητικής πραγματοποιηθήκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου σεμινάριο Ιατρικής Αισθητικής.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κος Αναστάσιος Τσεκούρας – Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής – Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν σπουδαστές/σπουδάστριες των ειδικοτήτων Αισθητικής – Νοσηλευτικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ιπποκράτειος.

Σεμινάριο Κοσμετολογίας
Σεμινάρια ΑισθητικήΣτις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σεμινάριο κοσμετολογίας.

Συμμετείχαν σπουδαστές απο την ειδικότητα της Αισθητικής.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κα Σταυροπούλου – Αισθητικός

Σεμινάριο Αισθητικής με την συμμετοχή της εταιρίας ΣΚΟΥΤΑ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου σεμινάριο Αισθητικής με την συμμετοχή της εταιρίας ¨Σκούτας¨. Το σεμινάριο το παρακολούθησαν σπουδαστές / σπουδάστριες του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ιπποκράτειος.

Σεμινάρια Επαγγελματικού Μακιγιάζ
Το ΙΕΚ Ιπποκράτειος παρέχει υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης στις σύγρονες τάσεις του μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας τεχνικές και σπουδαστική ύλη παγκοσμίως αναγνωρισμένων σχολών. Τα σεμινάρια επαγγελματικού μακιγιάζ, καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα γνώσεων και προετοιμάζουν ολοκληρωμένους επαγγελματίες, για επαγγέλματα με υψηλή αισθητική, που εξασφαλίζουν καριέρα υψηλών προδιαγραφών!

Μακιγιάζ Fashion Show
Το μακιγιάζ για τις ανάγκες του φαντασμαγορικού Wedding Fashion Show , που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO, επιμελήθηκαν σπουδάστριες και επαγγελματίες make up artists του ΙΕΚ Ιπποκράτειος οι οποίες κέρδισαν τις εντυπώσεις και απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια του κοινού.

Σεμινάριο Ιατρικής Αισθητικής – Πλαστικής Χειρουργικής
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ιπποκράτειος σε συνεργασία με τον διακεκριμένο πλαστικό χειρουργό κ. Τσεκούρα Αναστάσιο, Δ/ντή Πλαστικής Χειρουργικής του ΛΗΤΩ, με θέμα: “Η Αισθητική Πλαστική Χειρουργική Σήμερα”.

Εκπαιδευτικό Ταξίδι σε Πάντοβα και Βενετία
Σεμινάρια ΑισθητικήΤο ΙΕΚ Ιπποκράτειος βλέποντας τις ανάγκες και τη ζήτηση στην ειδικότητα της Ρεφλέξολογίας, πραγματοποίησε μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πάντοβα της Ιταλίας για σπουδαστές και αποφοίτους επαγγελμάτων Υγείας (Αισθητικούς, Φυσιοθεραπευτές, Νοσηλευτές).

Η καθημερινή εκπαίδευση στην φυσιοθεραπευτική σχολή της Πάντοβα, οι επισκέψεις στην κοντινή Βενετία και το περίφημο καρναβάλι της έκαναν το ταξίδι να αποτελεί μια εκπληκτική εμπειρία ζωής. Ένας συνδυασμός εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας!

Με τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος απονεμήθηκαν στους συμμετέχοντες διπλώματα από την φημισμένη ευρωπαϊκή σχολή Tutorial Educational Center τα οποία αποτελούν απαραίτητα εφόδια για να ασκήσουν ένα επάγγελμα αποδοτικό, με συνεχή ζήτηση και δυνατότητα επιλογών εργασίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εκπαιδευτικό Ταξίδι στο Παρίσι για Μακιγιάζ και Hair Styling
Στα πλάισια παροχής διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης στους σπουδαστές και αποφοίτους επαγγελματίες Αισθητικούς και Κομμωτές, η Ιπποκράτειος διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά εκπαιδευτικό ταξίδι στο Παρίσι. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξήχθει στη σύγχρονη Ακαδημία Ομορφιάς του J. P. Fleurimon στο Παρίσι, όπου παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις και χρώματα στο μακιγιάζ, οι νέες τάσεις στο Hairstyling σε συνδυασμό με τεχνικό workshop.

Make Up Forum
Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση με οδηγό τη φαντασία, οι σπουδαστές του Make up Academy του Ομίλου Ιπποκράτειος παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στο “Make Up Forum” που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου στα “Αστέρια Γλυφάδας”. Στο πρώτο μέρος του show οι σπουδάστριες παρουσίασαν τις δημιουργίες τους για νεανικά, μοντέρνα, βραδυνά και extreme, χτενίσματα και μακιγιάζ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές, Επιχειρηματίες, Δημοσιογράφοι, Καλλιτέχνες και Εκπρόσωποι Τύπου.

Διεθνής Έκθεση Ομορφιάς
Από τις πιο επιτυχημένες συμμετοχές τους πραγματοποίησαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Ιπποκράτειος στην Διεθνή Έκθεση Ομορφιάς στο MEC Παιανίας. Στο περίπτερό μας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ότι νεότερο στο χώρο της ομορφιάς αλλά και για όλα τα νέα προγράμματα, σεμινάρια και εκδηλώσεις των σχολών Ιπποκράτειος.

Μακιγιάζ σε Ταινία Μικρού Μήκους
Οι σπουδάστριες make up artists, Κοντοπάνου Ειρήνη και Ταβλαρίδη Βενετία, συμμετείχαν στο μακιγιάζ στην ταινία μικρού μήκους “Nowhere” και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές για τον επαγγελματισμό τους.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ συνεργάζεται με:

ΩΡΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η έναρξη των μαθημάτων είναι το πρώτο 15ήμερο Οκτωβρίου. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική και οι ώρες διδασκαλίας καθορίζονται σε προγράμματα που διαρκούν 20 ώρες την εβδομάδα.

Οι σπουδαστές παρακολουθούν καθημερινή διδασκαλία σε ωράριο, που επιλέγουν κατά την εγγραφή τους:

 • Πρωινά ωράρια μεταξύ 9:00 και 13:30
 • Μεσημεριανά ωράρια μεταξύ 13:00 και 17:30
 • Απογευματινά ωράρια μεταξύ 17:00 και 21:00

Η διάρκεια σπουδών είναι 5 εξάμηνα και η πρόοδος αξιολογείται με ενδιάμεσα τεστ και εξετάσεις ανά εξάμηνο.

Μετά από επιτυχή αποτελέσματα των εξετάσεων του τελευταίου εξαμήνου οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ εφοδιάζονται με Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία επικυρώνεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Σας ενδιαφέρει?

Παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας

[recaptcha]