ΙΕΚ Ιπποκράτειος: Πρώτη θέση στην εκπαίδευση!

Ιδιωτικά ΙΕΚ ΑθήναO Εκπαιδευτικός Όμιλος Ιπποκράτειος ιδρύθηκε το 1978, και εισήγαγε πολλές καινοτομικές μεθόδους στον τρόπο λειτουργίας και διδασκαλίας, αποτελώντας το σημείο αναφοράς για όσους ήθελαν να σπουδάσουν στη σχολή Μπόνα αισθητική, μακιγιάζ, νοσηλευτική, παιδαγωγικά.

Το 1979 ίδρυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα γραφείο επαγγελματικής υποστήριξης των αποφοίτων του σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Το 1989 ιδρύει με επιτυχία το κολλέγιο Δημοσιογραφικών Σπουδών, όπου δίδαξαν τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (Έλενα Ακρίτα, Λιάνα Καννέλη, Λυκούργος Κομίνης, Τέρενς Κουίκ, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Γιώργος Λιάνης, Γιώργος Παπαδάκης κ.α.).

Το 1990 Ιδρύθηκε η Ιπποκράτειος Σχολή, που είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή με κρατικό πτυχίο στα επαγγέλματα Υγείας, Ομορφιάς, Παιδαγωγικών, Αθλητισμού.

Συνάπτοντας συνεργασίες με τους μεγαλύτερους παιδικούς σταθμούς, με κλινικές, νοσοκομεία, κέντρα υγείας και φυσικοθεραπευτήρια, δίνει την δυνατότητα στους αποφοίτους της για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση.

Το 1993 καθιερώνεται ο θεσμός του Ι.Ε.Κ. στο πλαίσιο της Ε.Ε., ο οποίος ήρθε να καλύψει το κενό που υπήρχε ανάμεσα στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ διαμορφώνει υπερσύγχρονα εργαστήρια, δανειστική βιβλιοθήκη και άνετες αίθουσες διδασκαλίας. Σήμερα, στο ΙΕΚ Ιπποκράτειος λειτουργούν 40 ειδικότητες αυστηρά επιλεγμένες με γνώμονα τη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά εργασίας.