Η σχολή μακιγιάζ της Ιπποκρατείου είναι αυτή τη στιγμή η παλαιότερη στην Ελλάδα από το 1976 με τη μεγαλύτερη παράδοση και καταξίωση στο χώρο. Τα προγράμματα σπουδών της πιστοποιήθηκαν για την οργάνωση των προγραμμάτων του ΟΕΕΚ για τα ΙΕΚ το 1993. Το μακιγιάζ είναι μια διεθνής μορφή τέχνης και πανάρχαια.

Είναι ένας συνδυασμός χρωμάτων, έμπνευσης και δημιουργίας. Ο επαγγελματίας μακιγιέρ στην Ιπποκράτειο συνεργάζεται με καταξιωμένους επαγγελματίες μαθαίνοντας τα μυστικά του επαγγέλματος. Παρακολουθεί επιδείξεις, ειδικά σεμινάρια προσωπολογίας και χρωματολογίας, παρακολουθεί ταινίες για την τέχνη της ιστορία του μακιγιάζ στον κινηματογράφο και στο θέατρο και έτσι αποκτά μεγάλη εμπειρία στο χώρο της τέχνης και του θεάματος.

Δίπλωμα Στελεχών Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών - Security

Οι απόφοιτοι αποκτούν πιστοποιημένο Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητάς τους το οποίο είναι απαραίτητο για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Το δίπλωμα είναι ισότιμο του Δημοσίου τόσο της Ελλάδας όσο και όλων των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απονέμεται από το Υπουργείο Παιδείας μετά από Εξετάσεις που διενεργεί ο Ο.Ε.Ε.Κ. και είναι απαραίτητο προσόν για διορισμό στο δημόσιο τομέα (Π.Δ. 50 ΦΕΚ 39, 5/3/2001).

Δικαιολογητικά Εγγραφής για υπήκοους Ευρωπαϊκής ένωσης:

 1. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ)
 2. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ)
 3. ΕΞΙ (6) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ έγχρωμες
 4. Α.Φ.Μ. υπόχρεου φορολογικής δήλωσης
 5. Α.Μ.Κ.Α. σπουδαστή

Δικαιολογητικά Εγγραφής για υπήκοους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ. Αλβανία, Ρωσία)

 1. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ)
 2. ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ + ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ)
 3. ΕΞΙ (6) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ έγχρωμες
 4. Βεβαίωση Ελληνομάθειας (δεν απαιτείται αν υπάρχει απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου)
 5. Α.Φ.Μ. υπόχρεου φορολογικής δήλωσης
 6. Α.Μ.Κ.Α. σπουδαστή

Αναλυτικές Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Η πρακτική άσκηση των φοιτητών γίνεται από το πρώτο εξάμηνο σπουδών στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια μακιγιάζ του ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ. Παράλληλα επισκέπτεται τηλεοπτικά κανάλια και εταιρείες παραγωγής για να δει από κοντά πώς εφαρμόζονται οι ειδικές τεχνικές του μακιγιάζ στο χώρο της τηλεόρασης και του θεάματος γενικότερα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Ο διπλωματούχος μακιγιέρ μπορεί να εργαστεί σε τηλεοπτικά κανάλια, εταιρείες παραγωγής, κινηματογράφο, θέατρο, διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες καλλυντικών προϊόντων, κομμωτήρια, studio φωτογραφίας και φυσικά ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σας ενδιαφέρει?

Παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας

[recaptcha]